onsdag 11 december 2013

Apelsinbräserade rotfrukter och bönor med ingefära

Jag gillar ju att använda frukter i maträtter, och apelsin är en av de allra bästa när det gäller att smaksätta en hel rätt. Här använde jag både juicen och skalet för att få extra mycket smak. De övriga ingredienserna får suga åt sig apelsinjuicen en stund så att de verkligen får smak av den.
Till 1-2 portioner räcker det med juice från ½ apelsin.

Olivolja
Gul lök
Palsternacka
Morot
Apelsin
Färsk ingefära
Persilja
Kokta små vita bönor
Salt
Svartpeppar
Sumak
Ev lite mald chili

Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Strimla löken och fräs den mjuk under lock, i ca 8 minuter. Klyv palsternacka och morot på längden (i 4 delar om de är stora) och skiva dem. Tillsätt dem och sautera tills rotfrukterna precis börjar bli mjuka. Finriv apelsinskalet och lägg det åt sidan så länge. Pressa juicen. Riv ingefäran och strimla persiljan. Vänd ned bönor, ingefära, persilja, salt, peppar, kryddor och apelsinjuice och låt puttra under lock tills juicen till stor del har kokat in. Rör ned det rivna apelsinskalet.
Servera nylagat med pasta.eller rumstempererat som del av en buffé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin