lördag 19 december 2015

Julmat från Vegologi

Har du ännu inte bestämt vad du ska äta i jul? Kanske du är trött på klassiska julrätter och vill äta något nytt? Vegologi har givetvis massvis med recept som är lämpliga, vare sig rätterna ska serveras för sig eller som en del i ett större julbord. Nedan är några förslag.


Potatis- och grönkålsgratäng

Rödbets- och grönkålssallad med apelsin och nötter

Hasselnöts- och rödbetsbiffar

Krämig broccolipaj med tofu, valnötter och örter

Grönkåls- och lökpaj

Syrlig morots- och linsgryta med mandlar

Grönkålschips 

Baljväxtsallad med ugnsbakade betor, päron och nötter

Granatäppelmarinerade bönor med valnötter

Edamame- och broccolisallad med havtorn och avocado

Krämig grönkålssås

Grönkålshummus

Grönkålssallad med clementiner, sesam och lök

Grillad paprikacreme med örter och bönor

Bönsallad med aprikoser och spenat

Rostad brysselkål med vitlök och citron


Till dessertbordet passar exempelvis:

Banankaka med balsamicomarinerade frukter, choklad, kryddor

Knäckig päronpaj med kokos och kardemumma

Chokladbanankaka med hallon och sesam

Karamelliserad äppelkaka med mandlar, kokos och apelsin

Kryddig chokladkaka 

Och till frukost är varm choklad en självklarhet:

Lyxig kryddad varm choklad
Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin